28 d’octubre, 2006

Breu parèntesi a la campanya.

Entre l’acte a l’Agrupació del Masnou de dimecres i l’acte a l’Ajuntament de Cabrera de Mar de dijous faig un breu parèntesi a la campanya i me’n vaig a Madrid a resoldre assumptes pendents de la feina. Anar i tornar.

Surto de casa abans de 2/4 de vuit del matí, i arribo força bé fins el nus de la Trinitat. A partir d’allà, com sempre a aquestes hores, una eternitat. Tardo gairebé dues hores en arribar a l’aeroport. No tinc escapatòria. Tornaré a provar d’anar-hi en tren. El pal és després a la tornada, que tens ganes de ser aviat a casa i es fa etern.

Per la Ronda de Dalt, a poc a poc, molt a poca poc, tens temps de tot. D’escoltar les noticies per la ràdio, d’observar, de reflexionar. Una observació, ara que estem en campanya: dels centenars de vehicles que hi ha sols en veig un que porta el CAT a la matrícula. Quan va sortir l’obligatorietat del distintiu es va aixecar gran rebombori. “Una altra imposició espanyolista!!” Ara passat el temps, al menys pel que observo, cap importància, ni significat especial a portar la E. Sabrem veure la realitat, analitzar-la i actuar en conseqüència?

Faig, tot sol dins del cotxe, una reflexió sobre el problema del habitatge. Per qui és problema? L’hem d’afrontar?: Evidentment! Com? I aquí dono voltes a la separació entre la propietat del sòl i de la construcció, el vol. Podria ser aquesta una solució pels segments necessitats d’habitatge assequible? Ho hauré de començar a desenvolupar i contrastar amb gent que hi entengui. A les reflexions sobre el món global cal afegir les reflexions per intentar donar respostes a problemes concrets de ben a prop.

No sé la causa, però l’aparcament de l’aeroport està fins dalt i he d’anar a deixar el cotxe al final de tot, quasi a mig camí del Prat. Deuen haver-hi Fires a Madrid.

Per si de cas, i no fet tard a l’acte que tinc al vespre, just havent dinat agafo l’avió de les quatre. La setmana que ve tenim temes importants a la sessió de dijous al Congrés: La reforma fiscal i la lluita contra el frau fiscal que tornen del Senat, i l’Estatut d’Andalusia, ja dictaminat per la Comissió Constitucional. Tot això paint el resultat del dimecres.

Mataró, 28 d’octubre.