12 de novembre, 2005

Ja veieu com les gasten*

* (article pel Capgros.com)
Alta tensió. Després del debat del Estatut al Congrés, el debat de les Autonomies al Senat. El President del Govern aprofundeix en el seu concepte de com ha d’evolucionar l’organització del Estat a Espanya. Davant seu, i dels que pensen com ell, de portes endins del vell Palau de la Plaça de la Marina Espanyola, el PP, i els Presidents de les autonomies governades pel PP; de portes enfora, als quioscs i a les ones, la Brunete mediàtica. “On ens porta aquest home? S’atreveix a qüestionar l’essència d’Espanya!" (Sempre les essències, per un costat o altre). "Anem de cap al desastre!" (Aznar dixit) "Foc a discreció!!. A fons, que les enquestes diuen que anem pel bon camí!!"

Cal treure morts del armari. Ja se sap, tothom té algun mort desat a l’armari. Anem-los a buscar. En Montilla s’atreveix a ficar-se amb l’emissora radiofònica dels bisbes. A veure aquests del P.S.C., què els podem retreure?: "Home, si tenen deutes!" (Com molta gent. Aquí ja era conegut). "Oh! I els tenen amb “La Caixa”!" (qui no deu tenir deutes amb “La Caixa” avui en dia?) "I els han fet un tracte especial" (bé, parèix que semblant a d’altres). "I aquests de “La Caixa”, no són els que manen a Gas Natural? Els que volen fer una OPA a ENDESA?" : “¡A los leones!, ¡A los leones!” Ja la tenim muntada. Declaracions de l’Acebes. Petició del PP de compareixença urgent del President del Govern i del “interfecto” al Congrés dels Diputats per què s’expliquin. “¡Que dimita!”. “¡A por ellos, que son pocos y cobardes!”

Aquesta és la impressió que me’n vaig emportar de Madrid dijous al vespre, quant agafava el pont aeri per tornar a casa, del ambient que deixava al darrera meu.