28 de novembre, 2005

Interparlamentària

Reunió tot el dissabte al matí a Nicaragua (seu del P.S.C.). Es tracta de reunir els europarlamentaris, els parlamentaris de Madrid (diputats i senadors), els diputats al Parlament de Catalunya, i els Alcaldes socialistes de les principals ciutats i fer un repàs a la situació política. Reunió d’Estat Major, vaja!

Obre en Montilla i tanca en Pasqual. Exposicions de la situació econòmica i dels pressupostos de l’any que ve a Espanya i a Catalunya, per en David Vegara i en Martí Carnicer respectivament. Ambdós els segons en responsabilitats executives en la matèria. Del primer, res de nou que no hagi explicat (com que és la meva responsabilitat ja m’ho sé) Del segon a destacar el volum del pressupost de la Generalitat, 29.689 M. d’euros, quasi bé 5 bilions de les antigues pessetes. Per queixar-se de poc autogovern, Déu no do. I també el finançament de les inversions amb un 70,7% de recursos propis (estalvi pressupostari). Bé!

A la segona part, anàlisi de la situació a cada nivell. Frases a destacar:

Celestino Corbacho (Alcalde de l’Hospitalet i Secretari de Política Municipal)

“No sé si Catalunya és una nació, però si sé que el futur de Catalunya està en una escola que té en les seves aules alumnes de quinze, o més, orígens diferents.”

Raimon Obiols (euro-parlamentari):

“Si no tenim un discurs propi d’igualitarisme radical quedarem enganxats en la batalla identitaria i no tindrem res a fer. Els socialistes no podem tenir sols el discurs identitari. Cal més socialisme.”



Carme Chacón (vice-presidenta 1a. del Congrés dels Diputats), sobre la crispació:

“Per la dreta, o aquì gobierno yo o no gobierna ni Dios”.


Isidre Molas (vice-president 1er. del Senat), també sobre la crispació:

“Ataquen al President Rodríguez Zapatero per rojo, masón y separatista. Vaja! com abans!”.



Miquel Iceta (portaveu del socialistes al Parlament de Catalunya):

“Hi ha el risc que la política i la gestió es separi de la percepció de la gent, i que sembli que no estem preocupats pels problemes que preocupen als ciutadasn/nes”




Cabrils, 27 de novembre.






1 comentari:

Enrique Castro ha dit...

Que gran es el PSC...tinc enveja sana.