06 de novembre, 2005

6. Els secundaris. No hi ha més talls.


Els secundaris de la pel·lícula fan el paper que és previsible.

En Duran Lleida fa de conciliador. Alerta contra l’excessiva eufòria que hi ha a Catalunya. Carrega contra l’odi i l’insult que es predica des d’alguns púlpits d’Espanya. Diu que cal assossegar i moderar l’ambient. Per responsables, ells, com sempre.

En Puigcercós fa d’excitador. Adverteix als socialistes que és gràcies a ells (ERC) que es poden fer polítiques progressistes, que vagin en compte. (Coneixeu aquell acudit de l’elefant i el ratolí que caminen plegats per un camí, i el ratolí li diu a l’elefant: “Veus quina polseguera aixequem?”)

En Llamazares s’ha de partir el temps amb en Joan Herrera. Noi! Són dos partits (o, tres) en el mateix grup. I uns són catalans.



A aquestes alçades del debat hi ha gana. Però no hi haurà més talls. Al bar del hemicicle s’improvisa un berenar-sopar a base d’entrepans de pernil, de formatge i de llonganissa. Vi i cervesa per qui en vulgui. Mengem a peu dret. El pa eixut amb embotit costa de passar. Ironies, els catalans volem canviar el país i no em aconseguit imposar el pa amb tomàquet, i mira que és senzill.